• Facebook Social Icon

© 2015 by O*KA. Proudly created with Wix.com

november

 • Zo. 03 nov.     15 :00 Café-podium: Marco Wagner

 • Wo. 06 nov.   19:30  Film: Vergeet mij niet (Buurten on tour)

 • Vr. 08 nov.      15 :00 Hans Mortelmans & Groep (Benefiet 11.11.11)

 • Za. 09 nov.     12:00  Lezing “Bevrijding en oorlogsmonumenten W.O.II”  (Viva)

 • Za. 09 nov.     20:00  Concert: The Eggs 30 jaar”

 • Zo. 10 nov.     15 :00  Café-podium: Bob, Frank & zussen

 • Di. 12 nov.      14:00  Toneel comedy "Kwijt" (Buurten on tour)

 • Wo. 13 nov.    13:30  Film-en knutselnamiddag voor kids (Gezinsbond)

 • Zo. 17 nov.     15 :00 Café-podium: Sergio Fulqueris

 • Do. 21 nov.     20:00  Hommage Rosa Luxemburg (Curieus)

 • Zo. 24 nov.      Sinterklaasfeest (Straatfeesten & Cultuurdienst)

 • Vr. 29 nov.      14:00  Happy Friday met One for All

Zo. 3 nov. - 15 u. podium voor:
Robert R. Wagner

Marco R..Wagner,geboren in Rio de Janeiro en opgegroeid in Brazilië, Spanje en USA. In New York speelde hij met lokale artiesten folk-, country- en bluesmuziek. De zingende gitarist is een verhalenverteller. Hij componeert liedjes over het dagelijkse leven dat zich in zijn verschillende verblijfsoorden heeft afgespeeld.

Gratis toegang - vrije bijdrage

Wo. 6 nov. - 19:30 u. Film:
Vergeet me niet

Documentairefilm waarin David, zoon van Gretel een portret schetst van zijn moeder die aan Alzheimer lijdt. Een persoonlijke maar tegelijk universele film met mogelijkheid voor reflectie achteraf onder begeleiding van Orion expertisecentrum.

In kader van Buurten on tour.

Toegang  € 5

Vr. 8 nov. - 21 u. Hans Mortelmans & Groep

Een kussengevecht met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella. Gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. De zes muzikanten vormen  een hechte groep, maakten 5 platen en onderhouden een repertoire van 60 originele chansons. Tgelijk poëtisch, ontroerend en komisch. En leerrijk, want HM bezingt graag vergeten muzikanten, legendarische plaatsen en merkwaardige histories.

Het eigenzinnige ensemble speelt vandaag beter dan ooit.  
O*KA-cultuurcafé open vanaf 19 u.  Eerste noot om 21:00 u.

Toegang: € 12 vvk - € 14 adk              

Tickets via  https://be.ticketgang.eu/event.php?key=75262  of  in O*KA Cultuurcafé. 

Org. O*KA en Oxfam Wereldwinkel                                          Benefiet ten voordele van           

Za. 9 nov. - 13 u.   Lezing: Bevrijding en Oorlogsmonumenten WO II

Kalmthout en Essen werden bevrijd in oktober 1944. In onze streek werd nog behoorlijk strijd geleverd. Dat bleek uit analyse van Canadese oorlogsboeken, persoonlijke dagboeken en genoteerde getuigenissen.

Ivan Janssens en Marc Van den Broek hebben in hun boekenreeksen ruime aandacht besteed aan de militaire operaties maar ook aan het verhaal van de mensen van Kalmthout en Essen in die zeer moeilijke periode. Aan de hand van beeldprojectie en verhalen brengen ze een stuk verleden tot leven.

Toegang: 5 euro  - 3 euro voor leden Viva en Steeds Jong.

Za. 9 nov. - 20 u.   
30 jaar THE EGGS

The Eggs, de rock-coverband uit Kalmthout bestaan dit jaar 30 jaar!! Ze toerden in al die jaren door Vlaanderen, Noord-Holland en kwamen zelfs in Zuid-Frankrijk terecht waar spontaan een klein Woodstock-festivalletje ontstond.

De band brengt daarrond een speciaal optreden. Een solide, gevarieerde playlist met rock-covers uit de jaren 70, 80, 90 en soms nog recenter, met veel overtuiging gebracht, staat garant voor optredens met veel ambiance. Het publiek springt, danst en brult mee ! Plezier en succes verzekerd !

Zo. 10 nov. - 15 u. podium voor:
Bob, Frank en zussen

Traditionele folk met Frank Claessens, Gina Claessens, Philippe Lardinois, Randi Broager-Gron, Gerd Van Loock.

De groep zet de zoektocht naar oude muziek verder. Met  o.a. muziek van John Dowland en Jacques Arcadelt, J.S. Bach. Ze put ook uit het Frans, Engels en Zweeds traditioneel repertoire en met eigen composities wordt de band gelegd tussen oude muziek en eigentijdse folk. En brengt die met veel aandacht aan verfijnde bewerkingen en verzorgde arrangementen. De thema's zijn, hoewel eeuwenoud, universeel. De afwisseling van a capella met vocale en instrumentale muziek blijft fris en origineel.

Gratis toegang - vrije bijdrage

Di. 12 nov. - 14 u. Comedy: "Kwijt"

In het kader van dementie (Buurten on Tour).

KWIJT is geen pure comedy voorstelling. Deze liedjesvoorstelling over dementie houdt het midden tussen comedy, cabaret en theater. Een humoristische insteek wordt afgewisseld met gedichten, liedjes met gitaar ondersteund, die speciaal voor deze voorstelling zijn gecomponeerd. KWIJT is herkenbaar en brengt dementie op een manier die ons aan de betere kleinkunst doet denken, onder de aandacht.

Reserveren via www.kalmthout.be/tickets

Organisatie Gemeentebestuur Kalmthout

Zo. 17 nov. - 15 u. podium voor:
Sergio Fulqueris

De Argentijnse muzikant, gitarist en componist studeerde in Buenos Aires en aan Berklee School (VS). Speelde op festivals van in Argentinië, Uruguay, Chili, Brazilië en Paraguay. In Spanje behaalde hij ook een diploma in jazz en doceert hij harmonie en improvisatie. Begeleidde tal van artiesten in verschillende genres: folk, contratango, rock, pop, blues, jazz, bossa-nova, afro-cubaans, enz. Zijn passie voor muziek en artistieke gevoeligheid laat hem moeiteloos omgaan met al die verschillende genres.

Gratis toegang - vrije bijdrage

Do. 21 nov. - 20 u. Herdenking:
Rosa Luxemburg

We herdachten 4 jaar lang de Groote Oorlog. Maar het leven ging verder ook na WO I.

In het revolutionaire na-oorlogse jaar 1919 werd Rosa Luxemburg vermoord. De heldin van de arbeidersklasse, die elke vezel van haar wezen en elke dag van haar leven wijdde aan het beëindigen van de kapitalistische nachtmerries van uitbuiting, economische crisis en oorlog. De pacifistische idealiste had een  samenleving voor ogen waarin ware vrijheid en democratie de overhand hebben.

Ze waarschuwde voortdurend voor het barbaarse kapitalisme,

maar ook voor de gevaren van de socialistische beweging die de verkeerde weg inslaat in zijn strijd om de barbarij te voorkomen.

Een hommage met tekstfragmenten en beeldmateriaal, met W. Verhaert.

Gratis toegang.

Vr. 29 nov. - 14 u.   Happy Friday!

Een namiddag gezelligheid, een babbel met oude bekenden en nieuwe vrienden, meezingen met "goude ouwen", een danspasje...

Met "One for All"

Toegang: 4 euro.