november 2021

Zo. 7 nov. - 15 u.
BRUNO DENECKERE
& NILS DE CASTER

Country, blues en folk

Bruno Deneckere en Nils De Caster beheersen hun eigen vorm van country, blues en folk op meesterlijke manier. Met twee voeten in de Belgische klei, maar met een ziel die over 'The Great American Plains' lijkt te zweven. Bruno schrijft de teksten, zingt en speelt gitaar, Nils vult aan met zang, viool, mandoline en lapsteel. Elk uniek en apart maar beide troubadours van de ziel gewapend met een paar goede stembanden, een sterke pen en een naar hun eigen hand gezet instrument. Gerijpt op de podia van ontelbare ‘smokey bars’ tot l’Olympia toe, banen ze zich een muzikaal bestaan ver weg van kapsones en compromissen.

Gratis toegang, beperkt aantal bezoekers.   Reserveren via okacentrum@telenet.be of via de agenda op deze site

- of aan de inkom (als er nog plaats is).

Zo. 14 nov. - 15 u.  THE TRUE GODS OF SOUND AND STONE

Ierse pubfolk en covers.

De ‘True Gods’ zijn de voorbije jaren alom bekend geworden in onze contreien en ver daarbuiten. Jeroen Vissers, (gitaar), Sam Vermeulen (mandoline), Ben Vanhoydonck (mondharmonica), Robin xxxxx (viool) en Stijn Schrauwen (drums) spelen pittige oude en recente Ierse songs. Songs from the Irish Heaven’ in de stijl van The Dubliners, the Pogues, Transatlantic Sessions ... Sláinte!

Klik op foto voor een voorproefje.

Gratis toegang, beperkt aantal bezoekers.  

Reserveren via okacentrum@telenet.be 

of via de agenda op deze site - of aan de inkom (als er nog plaats is).

True gods od sound 3.JPG
Zo. 21 nov. - 15 u. 
THE MONOTROL KID - trio

Americana met Vlaamse wortels.

Singer-songwriter Erik Van Den Broeck bracht als The Monotrol Kid al vier albums uit. De diversiteit is opvallend: flarden indiefolk, americana, twang. Maar van pure rock met rythm & blues is hij ook niet vies. Af en toe hoor je de hand van Dylan in de songs.

Klik op foto voor een voorproefje.

Gratis toegang, beperkt aantal bezoekers.  

Reserveren via okacentrum@telenet.be 

of via de agenda op deze site - of aan de inkom (als er nog plaats is).

Monotrol kid trio.jpg
Do. 25 nov. - 20 u.  Film:
DE WILDE STAD

Natuurfilmer Mark Verkerk struint ditmaal nieuwsgierig door Amsterdam. De mollige kat Abatutu is de eigenwijze gids door ‘de wilde stad’. Op zijn gemakje wandelt hij over de daken en door de straten. Deze ‘koning van de asfaltjungle’ heeft wel oog voor de dieren. Veel vogels: de moord­lustige sperwer, de meeuwenmaffia, de slechtvalk die muizen spiest op het ABN­AMRO-logo, de duizelingwekkende spreeuwenzwerm. Maar ook de waggelende rivierkreeft, de patat met ketchup etende rat, de vleermuizen in de spouwmuur…

Wilde stad.JPG

De lichte toon van de deels gescripte documentaire wordt versterkt door de aanstekelijke muziek. De muziek tilt de beelden op, stemt soms melancholiek en dan weer opgewekt, een schitterende soundtrack bij de stad die al die tegenstrijdigheden in zich draagt.

Org. De Vroente        Gratis toegang

Vr. 26 nov. - 20 u. 
JAN - BOB DYLAN  - DE SMET 

In de loop van zijn muzikantenbestaan heeft zanger, componist, tekstschrijver, muziekliefhebber en multi-instrumentalist Jan De Smet (1953) een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Omdat Jan een muzikale omnivoor is, zijn bijna alle denkbare muziekstijlen hierin vertegenwoordigd.

Dit jaar werd Bob Dylan 80! Een onbeschrijfelijk rijk gevulde carrière van om en bij de 60 jaar gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Daarom pakt Jan De Smet uit met de meest hilarische en onwaarschijnlijke tracks in zijn Rariteiten-special. Hij begeleidt je in de geheime kamers van het Dylan-universum.

Org. Curieus & Gemenebest

Toegang: € 15 vvk,    € 18 adk

e.

Gratis toegang, beperkt aantal bezoekers.  

Reserveren via okacentrum@telenet.be 

of via de agenda op deze site - of aan de inkom (als er nog plaats is).

Jan Dylan De Smet.png