• Za. 1 en zo. 2 feb. Kunstveiling D’ Epoque

  • Zo. 02      15 u. Café-podium: Cablage Casser

  • Zo. 09      15 u. Café-podium: Suspiro del Sur

  • Wo. 12     Film- en knutselnamiddag van Gezinsbond

  • Zo. 16      15 u. Café-podium: Duncan Paul & Silver Wings

  • Do. 20      20 u. Café film: “Kom en Zie” (Elem Klimov)

  • Zo. 23      14 u. Lezing: Bart Van Loo – De Bourgondiërs  UITVERKOCHT

  • Do. 27     19 u. Pop-up restaurant Gastron'Lion

  • Do. 27     20 u. Comedy lien up met Jabbedabbedoe

  • Vr. 28      14 u. Happy Friday 

Za. 1 en zo. 2 feb.   Kunstveiling D' Epoque

D' Epoque organiseert sinds 1998 gecatalogiseerde veilingen van Kunst, Antiek en Collectievoorwerpen. Alle stukken komen voort uit successies, inboedels, legaten, privécollecties... Moderne & hedendaagse kunst - schilderijen - bronzen beelden -meubelen - art deco - ivoor - Afrikaanse kunst – bestekkoffers - oosters & Europees porselein - juwelen - jade - iconen – kristal - glaspasta - tapijten - wijnen...

Vrije toegang

Zo. 2 feb. 15 u. Podium voor
Cablage Casser

Voor hun jaarlijks bezoek aan ons podium brengen Tijs en Olivier deze keer hun muzikale vrienden van “Casserole Fermer” mee.  Onder de naam “Cablage Casser” spelen zij een akoestische set. 
Op een iets subtielere manier brengen zij een mix van “nieuwe” en “oude” covers met als enigste doel: hun publiek entertainen. 
Verwacht je aan een goede portie meezingers en vergeet je dansschoenen niet, want alles is toegelaten. 

Zoals den Tijs zou zeggen:  “HET DAK GAAT ERAF”

Gratis toegang

Zo. 9 feb. 15 u. Podium voor
SUSPIRO DEL SUR

Zuid-Amerikaanse en Spaanse nummers: rumba, tango, beguine, valsa Latina, bossanova, melancholische ballades, vrolijke Mexicaanse canciones, en nog veel meer. Suspiro speelt met passie en overgave. De stevige, warme stem van zanger Richard wordt ondersteund door gitaar en basgitaar (Eddy en Hans) en doorweven met de sprankelende klanken van de sologitaar (Kris). Emoties wisselen zich voortdurend af, gedragen door de ritmes: zachte ingetogenheid bij sommige nummers, vreugdevuur bij andere.

Bienvenudo en el mundo de la musica latina  !        Gratis toegang

Zo. 16 feb. 15 u. Podium voor
Duncan Paul & Silver Wings

Duncan Paul Vassallo is singer-songwriter uit Malta. Behalve zijn gitaar bespeelt Dancan ook virtuoos het keyboard. Als zanger/gitarist wou hij een band vormen en vond hij de drummer Lucas en de bassist Stefan; samen vormen ze het trio de Silver Wings.

Het zijn ervaren veelzijdige muzikanten. De band heeft een breed repertoire in verschillende muziekstijlen.

Vooral blues, pop, rock en country.   Gratis toegang

Do. 20 feb. 20 u. Film op café: "Kom en zie"

Russisch drama, oorlogsfilm uit 1985, nu digitaal gerestaureerd. Regie: Elem Klimov. Met: Aleksej Kravtsjenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius, Jüri Lumiste, Viktor Lorents. 

Twee jongens zijn op een uitgestrekte zandvlakte, ergens in het Wit-Rusland van 1943 aan het graven, op zoek naar een geweer om toegelaten te worden tot de partizanen. Een van de jongens, de 15-jarige Florian (Fljora) vindt een geweer. Hij voegt zich bij het Sovjet-partizanenleger dat ten strijde trekt tegen de oprukkende nazi’s: vol naïeve heldendrang laat hij zijn familie achter om te gaan vechten. Hij heeft geen idee waar hij aan begint, en hoe zou hij ook moeten. De dingen die Fljora te wachten staan, gaan ieder voorstellingsvermogen te boven.

Weet waar je aan begint bij Kom en zie, dat zijn climax bereikt wanneer SS'ers de inwoners van een dorp in een schuur opsluiten en deze in brand steken.

Toegang € 6, incl. drankje       Org. Curieus

Zo. 23 feb. 14 u. Bart van Loo: De Bourgondiërs

Bart Van Loo nodigt uit voor een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda… Zijn zoektocht voert naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw.

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de fascinerende middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt je op sleeptouw langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

 

Org. VTBK Kultuur      Toegang niet-leden 15 euro.    Deuren 13 u.            UITVERKOCHT      

Info:  kalmthout@vtbkultuur.be  tel. 0479698492

Tickets te reserveren via: https://be.ticketgang.eu/event.php?key=75064

Do. 27 feb. 19 u. GASTRON'LION
pop-up restaurant

Chefkoks Bart Lion en Jan Verrykt staan achter de kookpotten en begeleiden je in de culinaire beleving. Ze hebben een culinair menu samengesteld met keuze tussen 3 of 4 gangen, al dan niet met aangepaste wijnen.


Vanaf 19 u. gaan de deuren open. Enkel op reservatie, dus snel zijn is de boodschap!!
Reserveren op nummer:
0499/76.93.26 (Bart)   

0479/51.60.12 (Jan)

Do. 27 feb. 19 u. Comedy Line up:
Soe Nsuki, Jasper Posson en Thomas Smith

Thomas Smith, stand-up comedian pur sang met Britse roots en Antwerpse tongval, is een vaste waarde die zijn gelijke niet kent in de Vlaamse en Nederlandse scene. Als 'Foute Vriend' raakte Thomas ook bekend bij het bredere publiek.

Soe Nsuki is een energieke spring-in-'t-veld. B-girl, HipHop dj, comedian en journaliste bij Charlie. Een duizendpoot vol positieve vibes.

Jasper Posson won de Lunatic Comedy Award 2017, en was finalist van Humo’s Comedy Cup 2018. Hij speelde eerder al het voorprogramma van Alex Agnew, Bas Birker en Michael Van Peel.

Georganiseerd door Jabbedabbedoe. Tickets via Jabbedabbedoe voor € 14!

Vr. 28 feb. 14 u. HAPPY FRIDAY
met One for all

Een namiddag gezelligheid, een babbel met oude bekenden en nieuwe vrienden, meezingen met "goude ouwen", een danspasje...

Met de one-man band Carl Smets

Toegang: € 4 euro.

  • Facebook Social Icon

O*KA  Kapellensteenweg 234  2920 Kalmthout         okacentrum@telenet.be   (+32)  03 298 55 77

© 2015 by O*KA. Proudly created with Wix.com