December 2021

Verneert Kwartet 2020.JPG
Vr. 3  dec. 20:30 u. Internationale Jazzavond!
FILIP VERNEERT & ENRIQUE SIMON QUARTET  

Een jazz-avond, boordevol emotie en opbeurend.

Hoogwaardige melodische jazz, met wortels in de klassieke muziek en eigen composities.

 

De Belgische gitarist Filip Verneert en de Spaanse pianist Enrique Simón zijn soulmates. Piano en gitaar gecombineerd in een virtuoos muzikaal gesprek dat tegelijkertijd melodieus, boeiend en verrassend is, samen met wortels in jazz en klassieke muziek. Door de uitvoering van eigen composities wordt een unieke sfeer gecreëerd. Contrabassist Gil Lachenal en drummer Pedro Vazquez Martinez zijn de ideale ritmesectie en spelen verfijnd en smaakvol. "  Mark Lefever

Toegang: 10 € VVK – 12 € ADK. Inschrijven vereist via okacentrum@telenet.be

Zo.  5 dec. - 15 u.  THE LAMI TRIO

   met Helena Schoeters    

Trio Lami brengt 'Babel', een programma waarin verschillende muzikale talen en stijlen versmelten. Composities van Osama Abdulrasol worden afgewisseld met klassieke Franse melodieën van traditionele stukken. Osama Abdulrasol weet op de magische snaren van zijn qanun (schootharp) de sfeer uit 1001 nacht op te roepen. Helena Schoeters wiegt je nu eens in slaap met haar zachte stem, dan weer haalt ze onverwachts uit. In het Frans, Spaans en Arabisch vertaalt ze feilloos de muzikale verhalen uit de composities van Osama Abdulrasol. Celliste Lode Vercampt tovert steeds weer nieuwe kleuren en emoties uit zijn instrument. Samen weven deze topmuzikanten een klanktapijt, nu eens ingetogen, dan weer uitbundig, waar oost en west ragfijn in elkaar overlopen

Reserveren via okacentrum@telenet.be   

of via de agenda op deze site

- of aan de inkom (als er nog plaats is).

Klik op foto voor een smaakmaker.

Do. 9 dec. - 20 u.  Film met Curieus
J' ACCUSE

Frans drama (2019). Regie Roman Polanski. Met Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van het einde van de 19deeeuw. "J'Accuse" vertelt dit relaas vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. Wanneer hij aan het hoofd komt van het bureau voor contraspionage, ontdekt hij dat de bewijzen tegen Kapitein Alfred Dreyfus vervalst zijn. Vanaf dan, en met gevaar voor zijn eigen carrière en leven, zet hij alles op alles om de ware schuldigen te ontmaskeren en Alfred Dreyfus in eer te herstellen.

Org. Curieus

Toegang 6 euro, incl. drankje

Zo. 12 dec. 
uitzonderlijk om 17 u.

   THE BONNIE BLUES !    

Bekende en minder bekende liedjes in de stijl van de jaren “20 tot 50” – van slowfox tot twist, van bolero tot barbershop ragtimes. 

Het akoestisch trio met Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede zingt en begeleidt zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze klinken zoals de Andrew Sisters of de Mills Brothers in het interbellum, pakkend en vol guitige kwinkslagen, lekker uitdagend gewaagd. 

Ze stonden reeds op heel uiteenlopende podia in de Benelux,

Duitsland en zelfs een uitstapje naar Benin.

Reserveren via okacentrum@telenet.be   

of via de agenda op deze site

- of aan de inkom (als er nog plaats is).

Klik op foto en ze spelen de pannen van het dak

Zo. 19 dec. - 15 u.  
THE ANTWERP HOT STOMPERS

Uiterst swingend en gezellig. Met songs uit de jaren twintig en dertig en eigen nummers

Met Ruben Verbruggen (sax),  Ben Van Bortel (gitaar), Robbe Willems (piano) en Jasper De Roeck (contrabas). In de stijl van de legendarisch Chris Barber and The Zenith Hot Stompers.

Klik op foto voor een fragment.

Gratis toegang, beperkt aantal bezoekers.  Reserveren via okacentrum@telenet.be 

of via de agenda op deze site - of aan de inkom (als er nog plaats is).

The hot stompers 1.JPG